Uutiset

May 18, 2024

Virheellinen immuniteetin tavoittelu: raakamaidon juomisen terveysriskit lintuinfluenssan keskellä

Yllättävässä käänteessä raakamaidon myynnin kasvu Yhdysvalloissa on herättänyt huolta terveysasiantuntijoiden keskuudessa. Tämä suuntaus, jonka taustalla on harhaanjohtava uskomus, jonka mukaan raakamaidon nauttiminen voisi tarjota immuniteetin lintuinfluenssaa, erityisesti H5N1-alatyyppiä, vastaan, on saanut lääketieteellisiltä yhteisöiltä lukuisia varoituksia. Raakamaidon kulutuksen kasvu johtuu lypsylehmiin kohdistuvasta lintuinfluenssasta, mikä on johtanut 21 %:n piikiin raakamaidon myyntiin maaliskuun lopusta lähtien, kuten markkinatutkimustiedot osoittavat.

Virheellinen immuniteetin tavoittelu: raakamaidon juomisen terveysriskit lintuinfluenssan keskellä
  • Tärkeä huomio: Raakamaidon nauttiminen H5N1-lintuinfluenssan vastustuskyvyn toivossa on lääketieteellisesti perusteetonta ja aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä.
  • Tärkeimmät huomiot kaksi: H5N1-virusta on raportoitu useissa nisäkkäissä, mikä herättää huolta mahdollisesta tartunnasta ihmisiin, vaikka riski on edelleen pieni.
  • Kolme keskeistä: Terveysviranomaiset suosittelevat vahvasti olemaan käyttämättä raakamaitoa, koska sen turvallisuudesta H5N1:stä ja muiden patogeenien hyvin dokumentoiduista riskeistä ei ole näyttöä.

Terveysasiantuntijat antavat hälytystä ja korostavat tähän käytäntöön liittyviä vaaroja. "Raakamaidon tahallinen nauttiminen siinä toivossa, että tulette immuuniksi lintuinfluenssalle, pelaavat venäläistä rulettia terveytesi kanssa", sanoo tohtori Terry Lehenbauer, tutkija Western Institute for Food Safety and Securitysta Kalifornian yliopistossa Davisissa. Laajempi lääketieteellinen yhteisö heijastaa tätä mielipidettä, joka korostaa tieteellisen näytön puutetta, joka tukisi raakamaidon kulutuksen etuja H5N1-infektion ehkäisyssä.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ja Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ovat pitkään varoittaneet raakamaidon kulutuksesta, koska se liittyy useisiin patogeeneihin, mukaan lukien Salmonella ja Listeria monocytogenes. Vuosina 1998–2018 raakamaito yhdistettiin 202 epidemiaan, jotka johtivat yli 2 600 sairauteen ja yli 200 sairaalahoitoon Yhdysvalloissa Näistä varoituksista huolimatta raakamaidon kannattajat, kuten kalifornialainen Raw Milk Institute, hylkäävät terveydenhuollon neuvoja. asiantuntijoita "pelonlietsojana"

Nykyinen lintuinfluenssaepidemia, joka on tartuttanut vähintään 46 lypsykarjaa yhdeksässä osavaltiossa, ei ole johtanut vahvistettuihin tapauksiin, joissa H5N1-tartunta on pastöroimattoman maidon kautta. FDA kuitenkin vastustaa raakamaidon kulutusta vedoten riittävien todisteiden puuttumiseen sen turvallisuuden määrittämiseksi H5N1:n suhteen. Ensisijainen huolenaihe on edelleen viruksen mahdollisuus mutatoitua ja saada kyky levitä helpommin ihmisten keskuudessa, etenkin kun otetaan huomioon H5N1-infektioihin liittyvä korkea kuolleisuus maailmanlaajuisesti.

Tilanteen edetessä terveysviranomaiset kehottavat yleisöä noudattamaan vahvistettuja turvallisuusohjeita ja valitsemaan pastöroituja maitotuotteita. Luonnollisen immuniteetin tavoittelun ei pitäisi tapahtua terveyden kustannuksella, etenkään silloin, kun siihen liittyy todistamattomia ja mahdollisesti haitallisia käytäntöjä, kuten raakamaidon nauttiminen. Pääpaino on edelleen tieteellisen näytön ja lääketieteellisen asiantuntemuksen tukemisessa uusien terveysuhkien aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi.

Tämä artikkeli muistuttaa kriittisen ajattelun ja lääketieteellisten neuvojen noudattamisen tärkeydestä terveyskriisien yhteydessä. Koska ihmisestä ihmiseen siirtyviä H5N1-tartuntoja ei ole raportoitu, olisi keskityttävä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, jotka perustuvat tieteeseen ja kansanterveyssuosituksiin.

(Ensimmäinen raportoija: Health Experts, päivämäärä: Raakamaidon myynnin viimeaikainen nousu)

undefined is not available in your country. Please try:
Ultimate Power Up Roulette Review: Ominaisuudet, pelattavuus ja tuomio
2024-06-04

Ultimate Power Up Roulette Review: Ominaisuudet, pelattavuus ja tuomio

Uutiset