Viralliset Ruletti-säännöt

Ruletissa jakaja pyörittää rulettipöytää yhteen suuntaan, kun taas pallo pyörii toiseen suuntaan. Pelaajat tekevät vetoja siitä numerosta, johon pallo laskeutuu, kun rulettipöytä lopettaa pyörimisen. Tämä numero on voittaja, ja pelaaja, joka panostaa oikein, voittaa kierroksen, ja jakaja aloittaa uuden kierroksen.

Kaikissa rulettipöydissä on kaksi osaa. Ensimmäinen osa sisältää numerot. Tässä osassa pelaajat tekevät vetoja. Toisessa osassa on pyörivät numerot. Numerot alkavat nollasta (0) tai kaksinkertaisesta nollasta (00) 36: een. Nollot ovat vihreitä ja muut numerot vaihtelevat mustan ja punaisen välillä.

Panostustyypit ruletissa

Panostustyypit ruletissa

Useimmissa rulettipöydissä pelaajilla on mahdollisuus tehdä kaksi merkittävää panostyyppiä, sisäiset ja ulkoiset vedot. Sisäisiin vedonlyöntiin sisältyy vedot määrälle tai numeroiden ryhmälle, jolle pelaaja haluaa, että pallo laskeutuisi. Tämäntyyppinen vedonlyönti voi olla suoraviivaista, kuten pallo laskeutuu taskuun numeroon 3 tai 20.

Ulkopuoliset vedot tarjoavat muille kuin numeroille. Tässä pelaaja voi panostaa, että pallo laskeutuu parittomalle tai parilliselle taskulle. Lisäksi pelaaja voi panostaa palloon laskeutuakseen punaiselle tai mustalle tasolle tai jopa vihreälle taskuun.

Panostustyypit ruletissa
Panostaminen rulettiin

Panostaminen rulettiin

Kaikkien rulettipeliin osallistuvien pelaajien on asetettava veto ennen pelin alkamista. Jälleenmyyjä sallii avoimen istunnon, jossa pelaajat asettavat pelimerkkinsä haluamiinsa valintoihin. Kun jokainen pelaaja on tehnyt panoksensa ja vahvistanut sen olevan oikein, jakaja pyörittää pöytää ensin ja pudottaa sitten pallon vastakkaiseen suuntaan.

Kun pelaaja asettaa panoksensa ja jakaja pyörii pöytää, peli on istunto. Tämä lause tarkoittaa, että pelaaja ei voi peruuttaa vedonsa ja hänen on odotettava kierroksen päättymistä. Pelaaja voi poistua pelistä ennen seuraavaa kierrosta.

Panostaminen rulettiin
Voittajan määrittäminen ruletissa

Voittajan määrittäminen ruletissa

Rulettipelissä voittajan määrittämistä koskevat säännöt ovat hyvin yksinkertaiset. Kierroksen voittanut pelaaja on veto voittonumeroon tai muuhun vaikuttavaan tekijään. Kun taulukko lopettaa pyörimisen, jakaja tarkistaa jokaisen vedon tulosta vastaan, ja jos voittaja (tai voittajat) on, hän ilmoittaa voittajan.

Jälleenmyyjä jatkaa sitten vedot seuraavalle kierrokselle. Jos voittajaa ei ole saatavana, se tarkoittaa, että kaikki kyseisen kierroksen pelaajat menettivät vedon. Jälleenmyyjä aloittaa seuraavan kierroksen ja ottaa vedot siitä.

Voittajan määrittäminen ruletissa
Pelaajan käyttäytyminen rulettipelien aikana

Pelaajan käyttäytyminen rulettipelien aikana

Rulettipelissä jotkut säännöt opastavat pelaajien käyttäytymistä pelin edetessä. Ensisijainen sääntö on, että pelaaja ei voi peruuttaa panosta, kun pöytä alkaa pyöriä. Pelaajan täytyy odottaa ja nähdä pelin lopputulos.

Lisäksi vain jälleenmyyjä voi maksaa voiton rulettipelin aikana. Samoin jakaja on ainoa, joka voi koskea hävinneiden pelaajien pelimerkkejä. Viimeiseksi, rulettipelissä kukaan pelaaja ei voi koskettaa voittaneen numeron merkintää; myös peli jatkuu sitten.

Pelaajan käyttäytyminen rulettipelien aikana